Ενόργανη και Ρυθμική Γυμναστική


Προπονητήριο Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής

Κατασκευάστηκε το 2002 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των Εθνικών Ομάδων της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής στη χρονική περίοδο πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004».

Η συνολική έκταση της εγκατάστασης ανέρχεται στις τρεις χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα (3.000 τ.μ.) και αποτελείται από δύο αυτοτελή τμήματα – ένα της ενόργανης και ένα της ρυθμικής γυμναστικής- εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα όργανα.

Η αίθουσα της ενόργανης γυμναστικής διαθέτει όλο τον απαραίτητο σταθερό και κινητό εξοπλισμό για το αγώνισμα της ενόργανης γυμναστικής καθώς και τέσσερα συγκροτήματα αποδυτηρίων εξοπλισμένα με δύο σάουνες, γραφεία και αποθηκευτικό χώρο.

Η αίθουσα της ρυθμικής γυμναστικής διαθέτει δύο αγωνιστικά και ένα βοηθητικό ταπί ενώ είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ηχητική εγκατάσταση. Διαθέτει επίσης τέσσερα συγκροτήματα αποδυτηρίων εξοπλισμένα με δύο σάουνες καθώς και βοηθητικούς χώρους.

Η χρήση των εγκαταστάσεων παραχωρείται κατά προτεραιότητα στην Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής για την προπόνηση των εθνικών Ομάδων και των κλιμακίων . Σε ειδικές περιπτώσεις η εγκατάσταση μπορεί να παραχωρηθεί και σε άλλους φορείς εκτός των Εθνικών ομάδων.

Η πολιτική για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

Η διαδικασία για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής είναι η παρακάτω:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα – πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 – 14:00).

Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 - 9812184.

Το αντίτιμο χρήσης του κλειστού προπονητηρίου καθορίζεται κατά περίπτωση από την Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στο τηλέφωνο 210- 9839220.