Κλειστά Προπονητήρια


Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-Άρση Βαρών

Κατασκευάστηκε το 2002 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των Εθνικών Ομάδων Άρσης Βαρών στη χρονική περίοδο πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004».

Η συνολική έκταση της εγκατάστασης ανέρχεται στις τρεις χιλιάδες εκατό τετραγωνικά μέτρα (3.100 τ.μ.) και περιλαμβάνει μία κλειστή κλιματιζόμενη αίθουσα διαστάσεων 30μ.Χ60 μ. εξοπλισμένη με είκοσι πλατό για προπόνηση καθώς και βάρη για την μυϊκή ενδυνάμωση των αθλητών.

Το προπονητήριο διαθέτει επίσης δύο συγκροτήματα αποδυτηρίων εξοπλισμένα με δυο σάουνες και ένα υδρομασάζ, δύο χώρους φυσικοθεραπευτηρίων, γραφεία και βοηθητικούς χώρους. Η χρήση του κλειστού προπονητηρίου παραχωρείται στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για την προπόνηση των εθνικών Ομάδων και των κλιμακίων. Σε ειδικές περιπτώσεις η εγκατάσταση μπορεί να παραχωρηθεί και σε άλλους φορείς .

Η πολιτική για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Η διαδικασία για την χρήση των κλειστών προπονητηρίων είναι η παρακάτω:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα – πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 – 14:00).

Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 –9812184.

Το αντίτιμο χρήσης των προπονητηρίων καθορίζεται κατά περίπτωση από την Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά.


Κλειστό προπονητήριο Καλαθοσφαίρισης

Κατασκευάστηκε το 2002 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των Εθνικών Ομάδων Καλαθοσφαίρισης στη χρονική περίοδο πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004».

Η συνολική έκταση της εγκατάστασης ανέρχεται στα εξακόσια εξήντα τετραγωνικά μέτρα (660 τ.μ.) και περιλαμβάνει μία κλειστή κλιματιζόμενη αίθουσα καλαθοσφαίρισης διαστάσεων 15μ. Χ 28 μ. καθώς και δύο συγκροτήματα αποδυτηρίων. Παράλληλα διαθέτει σάουνα και υδρομασάζ.Μπορεί να διατεθεί σε χρήση και από το κοινό (ομάδες Μπάσκετ όλων των κατηγοριών, βετεράνοι αθλητές, ανεξάρτητες ομάδες, κλπ).

Η πολιτική για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου καθώς και το κόστος καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Η διαδικασία για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου Καλαθοσφαίρισης είναι η παρακάτω:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα – πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 08:30 – 14:00. Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 –9812184.

Το αντίτιμο χρήσης του κλειστού προπονητηρίου καλαθοσφαίρισης είναι:

Ομάδες ΕΣΚΑ – ΕΣΚΑΝΑ Κατηγορίες Δ, Γ, και Β κόστος 50 €

Α1 & Α2 Ανδρών 100 €

Α1 & Α2 Γυναικών 75€

Ανεξάρτητες ομάδες κόστος 75 € (εργασιακός αθλητισμός, ομάδες βετεράνων κλπ).

Το κόστος αναφέρεται σε μία προπονητική ώρα η οποία αντιστοιχεί σε μία και μισή ώρα.


Προπονητήριο Πάλης - Ξιφασκίας

Κατασκευάστηκε το 2002 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των Εθνικών Ομάδων Πάλης στη χρονική περίοδο πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004».

Η συνολική έκταση της εγκατάστασης ανέρχεται στα εξακόσια εξήντα τετραγωνικά μέτρα (660 τ.μ.) και περιλαμβάνει μία κλειστή κλιματιζόμενη αίθουσα διαστάσεων 22μ Χ 30μ η οποία έχει χωριστεί σε δύο μέρη και διαθέτει ταπί πάλης ,το ένα μέρος το δεύτερο μέρος της αίθουσας χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη του αθλήματος της Ξιφασκίας.

Η εγκατάσταση διαθέτει επίσης δύο συγκροτήματα αποδυτηρίων εξοπλισμένα με δύο σάουνες, ιατρείο και αποθηκευτικό χώρο. Το μέρος του προπονητηρίου με το ταπί πάλης χρησιμοποιείται κατά προτεραιότητα από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης για τις προπονήσεις των εθνικών Ομάδων. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να παραχωρηθεί και σε άλλους φορείς (αθλητικές ομοσπονδίες, σωματεία κλπ.).

Η πολιτική για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά σε συνεργασία με την Ε.Ο.Φ. Πάλης.

Η διαδικασία για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου Πάλης είναι η παρακάτω:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα - πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 – 14:00).

Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 - 9812184.

Το αντίτιμο χρήσης των προπονητηρίων καθορίζεται κατά περίπτωση από την Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά.


Αίθουσα ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ

Κατασκευάστηκε το 2002 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των Εθνικών Ομάδων στη χρονική περίοδο πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004».

Η συνολική έκταση της εγκατάστασης ανέρχεται στα εξακόσια εξήντα τετραγωνικά μέτρα (660 τ.μ.) και περιλαμβάνει μία κλειστή κλιματιζόμενη αίθουσα διαστάσεων 22μ Χ 30μ η οποία διαθέτει ένα αγωνιστικό χώρο πυγμαχίας (ρινγκ), βάρη για μυϊκή ενδυνάμωση και δέκα σάκους πυγμαχίας.

Η εγκατάσταση διαθέτει επίσης δύο συγκροτήματα αποδυτηρίων εξοπλισμένα με δύο σάουνες, γραφεία και αποθηκευτικό χώρο. Η πολιτική για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά . Η διαδικασία για την χρήση του προπονητηρίου είναι η παρακάτω:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα – πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 – 14:00). Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 –9812184. Το αντίτιμο χρήσης των προπονητηρίων καθορίζεται κατά περίπτωση από την Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά.


ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

Στον Ελεύθερο χώρο της αίθουσας έχουν τοποθετηθεί 6 τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ο χώρος διατίθεται στο κοινό σύμφωνα με το παρακάτω τιμολόγιο χρήσης.

Α. ΑΘΛΟΥΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ
 • 15€ ανά μήνα, για δέσμευση ενός τραπεζιού 3 ώρες την εβδομάδα (το άτομο)
  (με έκδοση μηνιαίας κάρτας)
 • 5€ την ώρα για δέσμευση ενός τραπεζιού
  (μεμονωμένη χρήση - εισιτήριο)

Β.ΜΑΘΗΤΕΣ Α΄ΒΑΘΜΙΑΣ & Β΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 • 2€/ώρα/ 1 τραπέζι
 • 6€/ώρα/4 τραπέζια

Η διαδικασία έκδοσης μηνιαίας κάρτας έχει ως εξής:

- Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στο αθλητικό τμήμα

- Έκδοση κάρτας ηλεκτρονικής μορφής συγκεκριμένης διάρκειας

- Μεμονωμένη χρήση, έκδοση εισιτηρίου από το γραφείο κίνησης


Προπονητήριο Τζούντο

Κατασκευάστηκε το 2002 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των Εθνικών Ομάδων Τζούντο στη χρονική περίοδο πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004». Η συνολική έκταση της εγκατάστασης ανέρχεται στα εξακόσια εξήντα τετραγωνικά μέτρα (660 τ.μ.) και περιλαμβάνει μία κλειστή κλιματιζόμενη αίθουσα διαστάσεων 22μ Χ 30μ η οποία η οποία είναι εξοπλισμένη με δύο τατάμι και βάρη για μυϊκή ενδυνάμωση. Η εγκατάσταση διαθέτει επίσης δύο συγκροτήματα αποδυτηρίων εξοπλισμένα με δύο σάουνες, ιατρείο και αποθηκευτικό χώρο.

Το προπονητήριο παραχωρείται κατά προτεραιότητα στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Τζούντο για τις προπονήσεις των εθνικών Ομάδων.

Σε ειδικές περιπτώσεις η εγκατάσταση μπορεί να παραχωρηθεί και σε άλλους φορείς (αθλητικές ομοσπονδίες, σωματεία κλπ.). Η πολιτική για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας «Αγίου Κοσμά». Η διαδικασία για την χρήση του προπονητηρίου είναι η παρακάτω:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα – πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 – 14:00). Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 –9812184.

Το αντίτιμο χρήσης των προπονητηρίων καθορίζεται κατά περίπτωση από την Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά.

Η αίθουσα χρησιμοποιείται και για την διάδοση του αθλήματος aikido.


Στίβος

Κατασκευάστηκε το 2002 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των αθλητών Στίβου στη χρονική περίοδο πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004».

Η συνολική έκταση της εγκατάστασης ανέρχεται σε πέντε χιλιάδες εκατό σαράντα πέντε τετραγωνικά μέτρα ( 5.145 τ.μ.). και περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Κλειστό προπονητήριο Στίβου με εμβαδόν τέσσερις χιλιάδες τετρακόσια ογδόντα πέντε τετραγωνικά μέτρα (4.485 τ.μ.)

Υποστηρικτικοί Χώροι προπονητηρίου με εμβαδόν εξακόσια εξήντα τετραγωνικά μέτρα (660 τ.μ.).

Το κλειστό προπονητήριο στίβου έχει μήκος διακόσια μέτρα (200 μ.) και μέγιστο πλάτος τριάντα μέτρα (30 μ.) και περιλαμβάνει επτά (7) διαδρομές από συνθετικό τάπητα.

Διαθέτει ειδικά διασκευασμένους και εξοπλισμένους χώρους για τα αγωνίσματα των αλμάτων (μήκος, τριπλούν και ύψος), καθώς και για το αγώνισμα της σφαιροβολίας.

Επίσης έχει αίθουσα ενδυνάμωσης με ελεύθερα βάρη, ειδικό τμήμα εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα για μυϊκή ενδυνάμωση, γραφεία εξυπηρέτησης των αθλητών–τριών καθώς και αποθηκευτικό χώρο οργάνων.

Το δεύτερο τμήμα περιλαμβάνει δύο συγκροτήματα αποδυτηρίων τα οποία διαθέτουν σάουνα, πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο και φυσικοθεραπευτήριο καθώς και γραφεία και βοηθητικούς χώρους. Σε ειδικές περιπτώσεις (μεμονωμένες αθλητικές εκδηλώσεις η εγκατάσταση μπορεί να παραχωρηθεί σε φορείς (αθλητικές ομοσπονδίες, σωματεία, ιδιωτικοί φορείς κλπ.).

Η διαδικασία για την χρήση των προπονητηρίων του Στίβου είναι η παρακάτω:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα – πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 –14:00).

Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 –9812184.

Το αντίτιμο χρήσης των προπονητηρίων καθορίζεται κατά περίπτωση από την Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά.


Προπονητήριο Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής

Κατασκευάστηκε το 2002 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των Εθνικών Ομάδων της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής στη χρονική περίοδο πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004».

Η συνολική έκταση της εγκατάστασης ανέρχεται στις τρεις χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα (3.000 τ.μ.) και αποτελείται από δύο αυτοτελή τμήματα – ένα της ενόργανης και ένα της ρυθμικής γυμναστικής- εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα όργανα.

Η αίθουσα της ενόργανης γυμναστικής διαθέτει όλο τον απαραίτητο σταθερό και κινητό εξοπλισμό για το αγώνισμα της ενόργανης γυμναστικής καθώς και τέσσερα συγκροτήματα αποδυτηρίων εξοπλισμένα με δύο σάουνες, γραφεία και αποθηκευτικό χώρο.

Η αίθουσα της ρυθμικής γυμναστικής διαθέτει δύο αγωνιστικά και ένα βοηθητικό ταπί ενώ είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ηχητική εγκατάσταση. Διαθέτει επίσης τέσσερα συγκροτήματα αποδυτηρίων εξοπλισμένα με δύο σάουνες καθώς και βοηθητικούς χώρους.

Η χρήση των εγκαταστάσεων παραχωρείται κατά προτεραιότητα στην Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής για την προπόνηση των εθνικών Ομάδων και των κλιμακίων . Σε ειδικές περιπτώσεις η εγκατάσταση μπορεί να παραχωρηθεί και σε άλλους φορείς εκτός των Εθνικών ομάδων.

Η πολιτική για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

Η διαδικασία για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής είναι η παρακάτω:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα – πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 – 14:00).

Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 - 9812184.

Το αντίτιμο χρήσης του κλειστού προπονητηρίου καθορίζεται κατά περίπτωση από την Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά.


Αίθουσα Μυϊκής Ενδυνάμωσης

Η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα ενδυνάμωσης όλων των μυϊκών ομάδων καθώς και ελεύθερα βάρη.

Η εγκατάσταση συμπληρώνεται με δύο συγκροτήματα αποδυτηρίων τα οποία είναι κοινά με τα ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου και είναι διαθέσιμη για το αθλούμενο κοινό.

Η πολιτική για την χρήση της αίθουσας καθώς και το κόστος καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Η αίθουσας μυϊκής ενδυνάμωσης είναι διαθέσιμη στο αθλούμενο κοινό.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να γίνει κάποιος μέλος είναι τα παρακάτω:

 • Ιατρική βεβαίωση
 • Αστυνομική Ταυτότητα ή επικυρωμένο αντίγραφο Μία πρόσφατη φωτογραφία
 • Υπεύθυνη δήλωση-αίτηση
 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στο τηλέφωνο 210- 9839220.