Ανοικτά Προπονητήρια


Γήπεδα ποδοσφαίρου με χόρτο

Τα γήπεδα κατασκευάσθηκαν το 2002 με σκοπό να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου.

Το συγκρότημα των γηπέδων περιλαμβάνει δύο γήπεδα ποδοσφαίρου διαστάσεων 100μ. Χ 60 μ. με φυσικό χόρτο και με δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω ύπαρξης φωτισμού.

Η εγκατάσταση συμπληρώνεται με ένα συγκρότημα αποδυτηρίων εξοπλισμένο με σάουνα και υδρομασάζ,, χώρο υποδοχής των αθλητών, ιατρείο, γραφεία και αποθηκευτικούς χώρους. Στην εγκατάσταση υπάρχει ένα μικρό συγκρότημα κερκίδων χωρητικότητας διακοσίων (200) θέσεων.

Τα γήπεδα έχουν παραχωρηθεί κατά αποκλειστικότητα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και είναι το επίσημο προπονητικό κέντρο των Εθνικών Ομάδων ποδοσφαίρου.

Γήπεδα Ποδοσφαίρου 11Χ11

Δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 11Χ11με συνθετικό τάπητα και με δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω ύπαρξης φωτισμού (τέσσερις πυλώνες με προβολείς).

Η εγκατάσταση συμπληρώνεται με δύο συγκροτήματα αποδυτηρίων τα οποία είναι κοινά με την αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης . Τα γήπεδα διατίθενται σε χρήση από το κοινό (ομάδες ποδοσφαίρου όλων των κατηγοριών, βετεράνοι αθλητές, ανεξάρτητες ομάδες, κλπ).

Η πολιτική για την χρήση των γηπέδων καθώς και το κόστος καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά και είναι η παρακάτω:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα – πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 – 14:00).

Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 –9812184.


Υπαίθριο προπονητήριο στίβου

Κατασκευάστηκε το 2002 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των αθλητών Στίβου στη χρονική περίοδο πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», και αποτελείται από ένα ανοικτό προπονητήριο Στίβου (δρόμοι και άλματα) ολυμπιακών προδιαγραφών.

Το προπονητήριο Στίβου διαθέτει στίβο τετρακοσίων μέτρων (400 μ.) οκτώ διαδρομών από συνθετικό τάπητα. Διαθέτει επίσης δύο στρώματα για τα αγωνίσματα των αλμάτων - ένα για το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ και ένα για το αγώνισμα του άλματος σε ύψος – τέσσερα (4) σκάμματα για τα αγωνίσματα του μήκους και του τριπλούν καθώς και δύο (2) βαλβίδες ρίψεων για το άθλημα της σφαιροβολίας.

Η εγκατάσταση συμπληρώνεται με ένα συγκρότημα κερκίδων χωρητικότητας χιλίων (1.000) θέσεων. Επίσης διαθέτει φωτισμό.

Η διαδικασία για την χρήση των προπονητηρίων του Στίβου είναι η παρακάτω:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα – πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 – 14:00).

Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 –9812184. Το αντίτιμο χρήσης των προπονητηρίων καθορίζεται κατά περίπτωση από την Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά.

Το προπονητήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από το κοινό με έκδοση κάρτας ηλεκτρονικής μορφής συγκεκριμένης διάρκειας. Διαδικασία έκδοσης:

  • αίτηση υπεύθυνη δήλωση στο αθλητικό τμήμα
  • Αντίτιμο χρήσης: 30€ το τρίμηνο, 50€ το εξάμηνο


Προπονητήριο ρίψεων

Το προπονητήριο Ρίψεων κατασκευάστηκε το 2002 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των αθλητών Στίβου στη χρονική περίοδο πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» και διαθέτει τέσσερις (4) κλωβούς ρίψεων για τα αγωνίσματα της σφυροβολίας και του δίσκου, δύο (2) βαλβίδες για το αγώνισμα του ακοντίου και τρεις (3) βαλβίδες για το αγώνισμα της σφαιροβολίας.

Η εγκατάσταση συμπληρώνεται με ένα συγκρότημα κερκίδων χωρητικότητας πεντακοσίων (500) θέσεων. Η χρήση του προπονητηρίου παραχωρείται στον Σύνδεσμο Ελληνικών & Γυμναστικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ) για την προπόνηση των αθλητών των εθνικών Ομάδων και των κλιμακίων.

Σε ειδικές περιπτώσεις η εγκατάσταση μπορεί να παραχωρηθεί και σε άλλους φορείς (αθλητικές ομοσπονδίες, σωματεία κλπ.). Η πολιτική για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά σε συνεργασία με το Σ.Ε.Γ.Α.Σ και είναι η παρακάτω:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα – πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 – 14:00). Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 –9812184.

Το αντίτιμο χρήσης των προπονητηρίων καθορίζεται κατά περίπτωση από την Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά.


Γήπεδα καλαθοσφαίρισης

Τρία υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης, τα οποία ανακατασκευάσθηκαν πλήρως το 2006, διαστάσεων 15μ. Χ 28 μ. με συνθετικό τάπητα ( terresin) κατασκευασμένο από μείγμα ακρυλικών ρητινών. Η εγκατάσταση συμπληρώνεται με δύο συγκροτήματα αποδυτηρίων τα οποία είναι κοινά με την αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης.

Τα γήπεδα διατίθενται σε χρήση από το κοινό (ομάδες καλαθοσφαίρισης όλων των κατηγοριών, βετεράνοι αθλητές, ανεξάρτητες ομάδες, κλπ).

Η πολιτική για την χρήση των γηπέδων καθώς και το κόστος καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Τα γήπεδα καλαθοσφαίρισης είναι διαθέσιμα (χωρίς την καταβολή αντιτίμου) για χρήση στο αθλούμενο κοινό (ο πρώτος που θα βρει ελεύθερο γήπεδο έχει το δικαίωμα να παίξει).

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει κράτηση ενός γηπέδου καλαθοσφαίρισης και να έχει προτεραιότητα στη χρήση του πρέπει να ακολουθήσει την παρακάτω διαδικασία:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα – πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 – 14:00).

Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 –9812184.

Κόστος χρήσης 10€ την ώρα.


Γήπεδο αντισφαίρισης

Ένα υπαίθριο γήπεδο αντισφαίρισης με δάπεδο από πλαστικό χλοοτάπητα το οποίο διαθέτει τοίχο εκμάθησης για ατομική προπόνηση. Υπάρχει δυνατότητα φωτισμού. Η εγκατάσταση συμπληρώνεται με δύο συγκροτήματα αποδυτηρίων τα οποία είναι κοινά με την αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης και με τα υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης.

Το γήπεδο διατίθενται σε χρήση από το κοινό. Η πολιτική για την χρήση του γηπέδου καθώς και το κόστος καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Το γήπεδο αντισφαίρισης είναι διαθέσιμο στο αθλούμενο κοινό. Το αντίτιμο χρήσης για το γήπεδο είναι :

Μία ώρα κόστος 10 € , μια ώρα με φωτισμό 15€

Η κράτηση του γηπέδου καθώς και η πληρωμή του αντιτίμου χρήσης γίνεται στο Γραφείο Κίνησης του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά


Γήπεδο Χόκεϋ

Κατασκευάστηκε το 2002 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των Εθνικών Ομάδων Χόκεϊ στη χρονική περίοδο πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» ενώ κατά τη διάρκεια των Αγώνων χρησιμοποιήθηκε ως επίσημο προπονητήριο. Η συνολική έκταση της εγκατάστασης ανέρχεται σε πέντε χιλιάδες τριακόσια εξήντα τετραγωνικά μέτρα (5.360 τ.μ.). και περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Ανοικτό γήπεδο Χόκεϊ ολυμπιακών προδιαγραφών
  • Υποστηρικτικοί χώροι Γηπέδου

Το γήπεδο χόκεϊ διαστάσεων 92μ. Χ 55μ είναι εξοπλισμένο με συνθετικό τάπητα ενώ διαθέτει κερκίδα για θεατές και φωτισμό ώστε να διεξάγονται αγώνες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η εγκατάσταση υποστηρίζεται από τρία συγκροτήματα αποδυτηρίων, γραφεία και βοηθητικούς χώρους. Η χρήση του κλειστού προπονητηρίου παραχωρείται κατά προτεραιότητα στην Ελληνική Ομοσπονδία Χόκεϊ για την προπόνηση των εθνικών Ομάδων.

Διεξάγονται επίσης επίσημοι αγώνες Χόκεϊ καθώς και άλλες αθλητικές διοργανώσεις.

Σε ειδικές περιπτώσεις η εγκατάσταση μπορεί να παραχωρηθεί και σε άλλους φορείς εκτός των Εθνικών ομάδων. Η πολιτική για την χρήση του κλειστού προπονητηρίου καθορίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Χόκεϊ και είναι η παρακάτω:

Αίτηση από τον ενδιαφερόμενο φορέα – πρόσωπο η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στην Γραμματεία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 – 14:00). Η αίτηση μπορεί επίσης να αποσταλεί με φαξ στο 210 –9812184.

Το αντίτιμο χρήσης για το γήπεδο Χόκεϊ είναι:

  • Μία προπονητική ώρα κόστος 30 €

( Η μία προπονητική ώρα αντιστοιχεί σε δύο ώρες).


Περιφερειακή διαδρομή

Μετά την ολοκλήρωση της Ολυμπιάδας του 2004 η διοίκηση ανταποκρινόμενη στα αιτήματα ομάδων αθλουμένων από διάφορες αθλητικές δραστηριότητες χρειάστηκε να κάνει σημαντικές προσαρμογές, για να υποδεχτεί και πάλι την πληθώρα των ερασιτεχνών και βετεράνων αθλουμένων, στα πλαίσια της πολιτικής για το μαζικό αθλητισμό που εκφράζει η ύπαρξη του κέντρου.

Η συνύπαρξη με τον υψηλό αθλητισμό καθίσταται πλέον εκ των πραγμάτων αναγκαία, αρκεί να υπάρχει και η ανάλογη βούληση απ’ όλες τις πλευρές. Στα πλαίσια αυτά δημιούργησε, μετά από αίτημα των συλλόγων δρομέων, ένα χώρο περιμετρικά του αθλητικού κέντρου με σκοπό να γυμνάζονται όλοι οι ερασιτέχνες δρομείς και όχι μόνο. Το έργο παραδόθηκε το Φεβρουάριο του 2009 και αποτέλεσε ένα σημαντικό σκαλοπάτι για την αναβάθμιση του Άγιου Κοσμά και την αποσυμφόρηση των διαδρόμων.

Κατασκευάσθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές των αγωνιστικών χώρων του στίβου με χωμάτινο τάπητα μαζί με τις ανάλογες υποδομές.

Προβλέπεται πολύ σύντομα η περαιτέρω βελτίωση με περισσότερα έργα για τη συστηματική του συντήρηση και αναβάθμιση προς όφελος όλων. Για το λόγο ακριβώς αυτό χρειάζεται το σεβασμό των αθλουμένων και των επισκεπτών και την περιφρούρησή του από αυθαιρεσίες.


ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΙΝΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Επιτρέπεται το τρέξιμο ή περπάτημα με αθλητικά παπούτσια.

Η διαδρομή είναι διπλής κατεύθυνσης με συνολική απόσταση περιμετρικά 2.540 μ.

Ακολουθείτε τις σημάνσεις και τις διαγραμμίσεις κατά μήκος της διαδρομής, και μην κινείστε σε αντίθετη κατεύθυνση.

Οι περιπατητές και οι αργοί δομείς παρακαλούνται να κινούνται στο δεξιό άκρο της διαδρομής.

Δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν τροχοφόρα κάθε είδους πάνω στη διαδρομή.

Δεν επιτρέπεται το Parking ΙΧ τροχοφόρων στα σημεία που διέρχεται η διαδρομή.

Προσοχή στη ταχύτητα των αυτοκινήτων όπου διέρχεται η διαδρομή.

Ο σεβασμός των συναθλητών και των κανόνων αναδεικνύει τον πολιτισμό μας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στο τηλέφωνο 210- 9839220.